Sustine echipa care reprezinta Romania la cel mai mare raliu umanitar din lume!
Cum poti ajuta? Doneaza in contul asociatiei Paramongols!Cine va cere ajutorul?

Prima echipa din Romania care participa la cel mai mare raliu umanitar din lume: Mongol Charity Rally.

Raliul se afla deja la a opta editia si se desfasoara in perioada 23 iulie - 1 septembrie 2011. Echipa Paramongols va strabate 15 tari intr-o ambulanta pe care, la destinatie o va dona unei fundatii caritabile, alaturi de suma de 1.500 lire sterline.

Cum puteti ajuta?

Facand o donatie in contul asociatiei Paramongols:
RO70BUCU2241211542086RON.

Orice ajutor este binevenit! Donatiile pot fi efectuate in perioada 28 iunie - 20 iulie.
Cum mai puteti sustine Paramongols? Aflati aici.

"Participarea la un raliu de asemenea anvergura, implica din partea noastra costuri substantiale. La acestea se adauga costuri de cazare, masa, echipamente, o parte din consumabile si cheltuielile neprevazute, sustinute de membrii echipei. Din toamna, o parte din Mongolia va renunta la camile pentru transportul bolnavilor iar ambulanta romaneasca va salva vieti in continuare. Pana atunci si pana acolo sunt insa multe de facut. Implicati trup si suflet suntem; singuri, speram ca nu. "

Intrucat mai mult de o treime din populatia Mongoliei duce inca o viata nomada, sistemul medical de acolo este bazat in totalitate pe serviciile de urgenta. Cei trei milioane de locuitori ai Tarii sunt rasfirati pe o suprafata mai mare decat aceea a Europei de Vest, iar drumul catre un spital sau altul, adesea anevoios, se desfasoara in mod frecvent cu ajutorul animalelor din gospodarii. Necesitatea unui parc auto sanatos a devenit una dintre preocuparile principale ale statului, dar ritmul in care aceasta "reforma" se duce la bun sfarsit este lent si direct dependent de initiative precum "Mongol Charity Rally".

Din fondurile colectate prin donatii si sponsorizari, proiectul PARAMONGOLS sustine si doua fundatii:

  • Christina Nobel Children's Foundation are o varietate de proiecte in Mongolia, care schimba viata a sute de copii abandonati sau care provin din familii neajutorate. Fondurile de la MongolRally sunt folosite la cheltuielile de functionare ale satului "Blue Skies Ger" din Ulan Bator, sat ce gazduieste copiii defavorizati, le ofera o noua sansa in viata, educatie si tot sprijinul unei familii.
  • Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina. Misiunea organizatiei este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor.
Necesar:

Bugetul total al participarii in cadrul Mongol Charity Rally este de 29.000 euro. Aceasta suma poate fi stransa cu sprijinul nostru al tuturor, fie ca suntem persoane obisnuite, fie ca suntem companii, dornice sa dam o mana de ajutor semenilor nostri.

Pentru a afla mai multe despre proiect, despre cum puteti ajuta si despre cei cinci tineri romani care si-au asumat aceasta provocare, va invitam sa vizitati website-ul oficial al proiectului.